Hur svängkranar smidigt hjälper dig med tunga lyft

Förbereder du dig inför ett projekt som innebär tunga lyft? En svängkran kan då förenkla processen utan att den tar upp något större utrymme. Detta redskap finns att köpa eller hyra i flera olika modeller med varierande maximal lastkapacitet, svängradie, höjd och längd – så det är ett måste att välja rätt. Fortsätt att läsa och ta reda på när en svängkran blir lämplig samt hur du får tag på en utmärkt modell.

Brett sortiment av utrustning för tunga lyft
Din lyftutrustning bör komma ifrån ett pålitligt företag, och just svängkranar från Cranemech är att rekommendera. De specialiserar sig på all utrustning och redskap som har att göra med tunga lyft, och de har funnits på marknaden sedan 1960-talet. Med andra ord är deras kunskap kring lyftredskap mycket stor, och de bjuder på ett utomordentligt extensivt sortiment av redskap som gör under vid lyft. Lyftok, kranar, telfrar, stållinor, lastsäkring, rörklämmor och mycket mer finner du hos Cranemech.
Det är inte ett måste att köpa lyftutrustning, utan du kan istället välja att hyra om det är att föredra. För projekt som enbart kommer att hålla på under en kortare tid kan du spara pengar på att hyra en svängkran istället för att köpa den. Cranemech arbetar med en lång rad välkända leverantörer, och de erbjuder dessutom kundanpassade lösningar som vi ska kika mer på nedan. Din perfekta svängkran är därför inte långt borta.

Få ett bra pris på din svängkran
Letar du efter en väldigt specifik typ av svängkran? Hos Cranemech kan du fylla i ett formulär som gör det lätt för företaget att ge dig en lämplig produkt. Ange först av allt om du är ute efter en pelarsvängkran eller en väggsvängkran. Därefter skriver du in vilken maximal lastkapacitet som krävs samt hur lång du vill att armen ska vara. Tänk på att den maximala längden ligger på sex meter.
Om du har valt en pelarsvängkran uppger du därefter hur lång den ska vara på höjden. Sist men inte minst fyller du i om du är ute efter eltelfer, manuell telfer eller ingen alls. Nu är allting klappat och klart, och efter att du har angett diverse personuppgifter får du ett pris utan bindning. Svårare än så är det inte att ha en perfekt svängkran redo för ditt kommande projekt.

När behövs en svängkran?
En högkvalitativ svängkran kommer väl tillhands när det är dags att flytta diverse laster i radie runt arbetsområdet. Beroende på vilken modell du satsar på kan den antingen monteras på en fristående pelare eller så monteras den på en vägg. Vad den maximala lastkapaciteten är och vilken räckvidd svängkranen har beror också på vilken modell du drar nytta av.
Det är också upp till dig om du vill vända dig till en svängkran som klarar av några hundratals kilo eller upp till hela 2 000+ kilo. Så länge du beställer eller hyr från ett pålitligt företag med kända leverantörer och högkvalitativ utrustning behöver det inte dröja länge förrän du får en svängkran som passar dig likt handen i handsken.