Vad är skillnaden på SEO och SEM?

Skillnaden mellan SEO och SEM är att SEO är ett arbetssätt för att förbättra en webbplats rankning i sökmotorer som Google, Bing, Yahoo etc. medan SEM är en marknadsföringsstrategi som använder betalda annonser för att få mer trafik till en sajt. SEM ger snabba resultat, men SEO är den långsiktiga lösningen för att få trafik till en webbplats och bevara denna trafik över tid.

Ska man arbeta med SEO, SEM eller båda?

 

Det beror på vilken typ av resultat du är ute efter. Om du är ute efter långsiktiga resultat och ett starkt varumärke rekommenderar vi att du jobbar med SEO. Om du vill uppnå snabba resultat är SEM ett bättre val. Genom att kombinera SEO och SEM kan du uppnå både långsiktiga och kortsiktiga resultat. Vi på Boostr förespråkar alltid att man ska se vilka behov man har som företag att synas digitalt på båda sätten. Vi arbetar fram skräddarsydda lösningar för våra kunder där resultat och konvertering är i fokus, därav så förespråkar vi att man ska nyttja båda delarna för ett ökat resultat både på kort och lång sikt. 

Vilka fördelar finns med SEO?

 

Det finns många fördelar med SEO, inkluderat att det ökar ditt företags trovärdighet, stödjer content, hjälper dig att nå fler människor, förbättrar din webbplats användarupplevelse och ökar potentiella kunders engagemang. En annan fördel är att man kan vi följa positionsförändringar i sökmotorerna men även andel synlighet av det valda sökordet.
Som en specialiserad SEO-byrå besitter man naturligtvis verktyg för att kunna analysera och dra slutsatser för varje kampanj eller resultat. 

Vilka fördelar finns med SEM?

 

Fördelarna med SEM är att det är lätt att läsa resultatet av din investering med hjälp av Analytics och Googles andra programvaror kopplade till SEM samt att det är en effektiv metod för att utveckla företaget och nå nya insikter om konkurrenskraftiga marknadsplatser. Man kan också få besökare från sökmotorer genom betalda annonser och man kan börja synas i sökresultatet direkt. Man betalar dock för varje besökare man får från en annons. 

 

https://boostr.se är en SEO-byrå som tar beslut med hjälp av data. Helt transparent i verktyg som våra kunder äger. Allt för ett bättre resultat och samarbete.