Gör din egen självhäftande griffeltavla

Har du varit med om att du köper hem kalendrar eller kom-ihåg-tavlor som blir liggande på en bänk utan att sättas upp? Det kan vara svårt att hitta den perfekta lösningen och när något ska skruvas upp så blir det ett för stort projekt.

Prova att göra en egen självhäftande griffeltavla med hjälp av tavelfolie som du kan placera i köket eller i hallen där alla ser den. Det fungerar perfekt att använda som inköpslista eller för att skriva upp veckans aktiviteter och måltidsplanering. Det är något tilltalande med att ha det hängande på väggen i stället för att enbart ha informationen i en digital app. På det viset kan alla i familjen se griffeltavlan och hjälpa till att hålla ordning i vardagens planering.

Tavelfolien är självhäftande och det behövs inga särskilda verktyg, skruvar eller pluggar. Folien är enkel att montera på väl rengjorda plana ytor. Det blir mycket snyggare än att ha magneter och lappar som hänger huller om buller på kylskåpet, vilket annars är en vanlig lösning.

Välj mellan måttanpassad tavelfolie och metervara

Du har stora valmöjligheter när du själv designar din självhäftande griffeltavla. Antingen kan du ange exakta mått eller så kan du köpa som metervara och själv skära ut bitar som passar. Det följer med en praktisk monteringsskrapa och du kan använda en hobbykniv eller sax för att måttanpassa griffeltavlan. Tavelfolien finns i olika färger och kan vara matt eller blank beroende på val. För att användas som griffeltavla så är det dock den svarta folien som rekommenderas.

Om du köper som metervara så kan ni ju dessutom skära ut bitar att sätta upp i barnens rum för att främja kreativitet och skaparglädje.