Råd inför köp av kryptovalutor på kryptobörser

Du är säkerligen van vid ordinära fiatvalutor som kontrolleras av centralbankerna. Dessa kan beskrivas som de ”vanliga pengarna” du drar nytta av i vardagen när du köper olika varor. Det finns dock numera också digitala valutor som är decentraliserade och förser användarna med en viss frihet som fiatvalutor inte erbjuder: vi talar här om kryptovalutor som kan dras nytta av vid transaktioner och som investeringsobjekt.

Skälen till myntens popularitet

Kryptovalutor tillåter dig som privatperson att överföra pengar utan att centralbankerna agerar som mellanhand. Det gör det möjligt för dig att ta del av transaktioner över landsgränser utan att det tillkommer störiga avgifter, och du är samtidigt anonym.

Användare av kryptovalutor ser den stora friheten som ett plus, och detsamma kan sägas för faktumet att mynten kan köpas och säljas som ett investeringsobjekt för att tjäna pengar på lång eller kort sikt. För djupgående fakta kring allt som har att göra med att investera i krypto finns Aktieskola där för att hjälpa dig.

Välj kryptobörs med omsorg

Det är på en handelsplattform vid namn en kryptobörs där du köper och säljer dina kryptovalutor. Med fler än ett par valmöjligheter att kika närmare på får du här i punktform några faktorer som är viktiga när det är dags att välja plattform:

  • Du ska kunna välja mellan en lång rad händiga kryptovalutor
  • Det ska inte finnas några dyra kostnader vid försäljning och köp av kryptovalutor
  • Plattformen ska vara användarvänlig
  • Kryptobörsen ska ha alla de nödvändiga licenserna
  • Den betalningsmetoden som du föredrar bör finnas tillgänglig
  • Verktyg ska erbjudas som gör investeringsbesluten enklare för dig

Ta inte riskabla beslut

Att välja kryptobörs är en sak, men att bestämma dig för vilken kryptovaluta du vill investera i är en helt annan. Det finns ingen tvekan om att dessa mynt har exploderat i popularitet, och de allra mest välkända varianterna har ökat i värde med tusentals procent på några år. Du kan vilja vända dig till exempelvis Dogecoin, Ethereum eller Bitcoin då dessa är de stora giganterna som gör det lättare att få pengarna att växa – till skillnad från vissa mindre kända valutor.